perjantai 24. joulukuuta 2010

Kuvailun edistymisestä ja teatterijutuista

Uudet kuvailutulkkauslaitteet on nyt päätetty ja olemassa. Ne hankittiin Sohlbergin säätiöltä saadulla apurahalla.

Laitteet hyödyntävät FM-tekniikkaa. Apurahalla saatiin kahdeksan 21 kuulokkeen settiä (168 kpl AKG-kuulokkeita, kahdeksat kuvailijan välineet ja kuljetussalkut). Manuaalista: "Laitteisto koostuu AKG K912 langattomista kuulokkeista, AKG T912 lähettimestä, lähettimen verkkovirtalähteestä, lähettimen paristovirtalähteestä, AKG B 29L mikrofonietuvahvistimesta, maadoitusrannekkeesta ja AKG C 444L pääpantamikrofonista." Suurin osa laitteista sijoitetaan Näkövammaisten keskusliiton jäsenyhdistyksiin.

Teatterin kuvailutulkkaus -projekti on jo käynnissä. Tällä pilotilla pyritään luomaan teatterikuvailulle selkeä ohjeistus. Projektiin on saatu avustus Opetus- ja kulttuuriministeriöltä, ja koordinoija on NKL. Kansallisteatterin Kristuksen morsiamesta olisi tällä tietoa kuvailutulkatut esitykset 16.2. ja 22.2.2011. Olisi hienoa, jos muutkin kuvailijat kuin tämän projektin toteuttajat pääsisivät katsomaan harjoituksia!

Tiedonkulkua kuvailutulkkaustoiminnasta yritetään edelleen parantaa alkavana vuonna 2011. Kurottautumista varsinkin elokuvatulkkauksen suuntaan on jo havaittavissa.

Ei kommentteja: