maanantai 14. joulukuuta 2009

Palautteesi on tärkeä!

Kuvailua televisiossa 14.12. ja 18.12. / Palaute tärkeää!

Virginie on TV-elokuva Albert Edelfeltin ja hänen mallinsa Virginien intohimoisesta suhteesta 1880-luvun kuohuvassa Pariisissa. YLE lähettää elokuvan kuvailtuna TV 1:ssä maanantaina 14.12. klo 21 ja uusintana perjantaina 18.12. klo 22.30. Kotivastaanottimesta kuvailu löytyy kun valitaan kielivalikosta ensisijaiseksi kieleksi hollanti.

Jatkon kannalta on ratkaisevan tärkeää, että Yleisradio saa Virginiestä runsaasti palautetta! Yleisradiossa päätetään palautteen perusteella kuvailutuotannon jatkosta.

Näkövammaiset voivat osoittaa palautteensa Virginie-elokuvan kuvailusta tammikuun 2010 loppuun mennessä Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n kulttuurisihteerille Tanja Turuselle sähköpostitse osoitteeseen tanja.turunen@kulttuuripalvelu.fi tai puhelimitse numeroon 09-3960 5505. Kulttuurisihteeri koostaa palautteen Yleisradioon.

Näkevät voivat lähettää palautteensa Yleisradion internet-sivujen kautta. Linkki: http://www.yle.fi/palaute/palaute.php

Enemmän elokuvasta:

Virginie on elokuva taiteesta ja rakkaudesta. Se kertoo Albert Edelfeltin ja hänen mallinsa Virginien välisestä intohimoisesta suhteesta. He tutustuvat 1880-luvun kuohuvassa Pariisissa, rakastuvat ja elävät yhdessä. Kun suhde päättyy, jäljelle jää muutama maalaus ja kaksi lasta.

Laura on taidehistorioitsija, joka haluaa löytää Edelfeltin ja Virginien lapset. Hän etsii jälkiä ja penkoo Pariisin arkistoja. Lauraa ja 1800-luvun Edelfeltiä yhdistää sama intohimon hämärä kohde: malli nimeltä Virginie.

Virginien tekijätiedot: Käsikirjoitus Tove Idström, ohjaus Heidi Köngäs, tuotanto YLE Draama. Päärooleissa Annika Poijärvi, Johannes Korpijaakko, Saana Hyvärinen ja Jussi Vatanen. Kuvailusta vastaavat Anu Aaltonen ja Hannele Antikainen.

Elokuva perustuu Anna Kortelaisen samannimiseen kirjaan.

Ei kommentteja: