sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Jatkokoulutuspäivä 5.12.09 Iiriksessä

Meillä ei ole koskaan ollut kuvailijoiden kesken pikkujouluja eikä muutakaan ylimääräistä helinää, joten kiva päästä näkemään muita missä tahansa kinkereillä. Vuosittaiset jatkokoulutuspäivät on keränneet porukkaa ihan mukavasti, ja nyt viimeistään oli helppo huomata, että kuvailijoita on koulutettu jo muuallakin Suomessa, ja toiset käyvät hommiin reippaasti ilman erityistä kuvailijakoulutustakin.

Jatkokoulutuspäräyksen keskeisiä asioita oli uutiskatsauksen (Mikko Ojanen, muut) ja esittelyjen lisäksi monikanavakuvailu (Riitta Lahtinen) ja liikkeen kuvailu (Minja Mertanen).

Uutisista sen verran, että kuvailijoiden opintomatka Lontooseen siirtyi taannoin Finnairin lakon vuoksi. Uusi yritys maaliskuussa. Hengessä en pahoittele sillä kevät on niillä leveysasteilla himpan meikäläistä edellä, joten retkeläiset saavat ylimääräisen ilon lämmöstä ja auringosta.

Turun ammattikorkeakoulu aikoo järjestää kuvailijakoulutusta yhteistyössä Kulttuuripääkaupunkisäätiön ja muiden toimijoiden kanssa. Tämän innostajana on siis, kuten näppärästi voi jo arvata, Turun asema kulttuuripääkaupunkina 2011 ja a.o. tapahtumaryppään saavutettavuus.

Ikävämpi uutinen oli se, että RAY aikoo lopettaa avustuksensa Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:lle vuonna 2011, eli jos ei uutta kummisetää keksitä siihen kohtaan, toiminta on vaarassa loppua. Ainakin sellainen toiminta mihin tarvitaan yhtään rahaa, siis. Onneksi Näkövammaisten Keskusliitto on jo aktivoitunut kuvailuasioiden suhteen, saatetaan saada tarvitessa jotain apua sieltä.

Koulutuspäivän rahoituksesta kiitos OPM:n suuntaan. Ruokakin oli hyvää ja sitä oli riittävästi.

Ei kommentteja: