keskiviikko 13. helmikuuta 2008

TV 1 tänään: Riitta Lahtinen ja haptiisit

(Viesti Eevalta Kulttuuripalvelusta)


Jos olette television ääressä tänään keskiviikkona illansuussa, katsokaa TV 1:stä tieteen ajankohtaisohjelma Prisma Studio. Haastateltavana on Riitta Lahtinen, joka on taannoin saanut väitöskirjatyönsä päätökseen! Väitöskirjahan käsittelee kosketukseen perustuvaa kommunikaatiota, jota käytetään aikuisena kuurosokeutuneen ihmisen kanssa.


Tässä ohjelmatiedot:

TV 1 Prisma Studio 13.2.2008 klo 18:30 - 19:00

Kuinka kuurosokeutuneelle kuvaillaan maisema? Suomalaistutkija kehitti uuden kielen, joka perustuu kosketukseen.

3 kommenttia:

Kaura kirjoitti...

Tästä oli hyvä esittely myös aamu-TV:ssä tänään. Mua jäi mietityttämään, voiko myös se kuurosokea osapuoli kommunikoida haptiiseilla.

Sigura kirjoitti...

Tunnen asiaa ihan hemmetin vähän (ja ohjelmakin jäi lopulta katsomatta!), mutta jos miettii... siis jos kuurosokea ymmärtää hapitiiseja, miksei hän osaisi niitä käyttääkin?

Kaura kirjoitti...

Noissa pätkissä informatsiooni kulki vain tulkilta kohteelle ja selosti kaikkea mitä ympäristössä näkyy ja kuuluu. Esmes huoneen "kartta" piirretään selkään ja semmoisia. Aatos näytti hyvältä ja toimivalta tuossa selostushommassa, mut se jäi vaivaamaan, että kuurosokea mies oli vain puhtaasti objekti koko ajan ja olisin halunnu nähdä häneltä jotain vuorovaikutusta. Mut siis sehän oli ihan sairaan lyhyt pätkä jonka töllöstä näin.