torstai 1. helmikuuta 2007

Dvd-opas saavutettavuudesta nyt saatavilla!

(ja kerta kiellon päälle, vielä Kehyksen tiedote asiasta)


Tilaa Avoimet ovet -dvd!
Kansainvälinen opas kulttuurikohteiden saavutettavuuden kehittämiseen


Saavutettavissa kulttuurikohteissa kaikki voivat hankkia tietoa, saada elämyksiä ja osallistua. Dvd-opas Avoimet ovet - miten kulttuuriperintökohteista ja näyttelyistä tehdään saavutettavia on innostava ja havainnollinen työkalu kulttuurikohteiden saavutettavuuden ja käyttäjäystävällisyyden parantamiseen.

Laaja-alainen audiovisuaalinen opas sisältää esittelyelokuvan lisäksi kahdeksan lyhytelokuvaa (yhteensä 113 min.), joista jokainen käsittelee yhtä saavutettavuuden osa-aluetta. Osa-alueet ovat erilaisten yleisöjen tarpeisiin perehtyminen, toimintasuunnitelmien luominen, kohteiden arviointi, viestinnän kehittäminen, rakennetun ympäristön esteettömyys, ymmärtämisen helpottaminen, monenlaisten kulttuuritaustojen huomioiminen ja oppimaan innostaminen.

Oppaan esimerkit on koottu museoiden ja muiden kulttuurikohteiden kehittämisprojekteista Suomesta, Norjasta, Isosta-Britanniasta, Saksasta ja Kreikasta. Dvd tarjoaa viisi tekstitettyä kielivaihtoehtoa ja esittelyelokuvaan voi tutustua paitsi kuvan ja äänen välityksellä myös kansainvälistä viittomakieltä tai englanninkielistä kuvailutulkkausta hyödyntäen.

Avoimet ovet -dvd on tarkoitettu kulttuuritoimijoiden käyttöön ja se tarjoaa havainnollisia esimerkkejä etenkin kulttuuriperintökohteista. Opasta voi käyttää dvd-asemalla varustetulla tietokoneella tai dvd-soittimella.

Opasta voi käyttää myös koulutustarkoituksiin. Avoimet ovet -dvd:n on tuottanut taidemuseoalan kehittämisyksikkö Kehys Valtion taidemuseosta yhteistyössä Taideteollisen korkeakoulun MediaLabin kanssa. Opas on tuotettu osana laajempaa kansainvälisen kulttuuriperinnön ACCU-hanketta. Access to Cultural Heritage: Policies of Presentation and Use 2004-2007 -projektia koordinoi Museovirasto. Hanke on Euroopan unionin Kulttuuri 2000 -ohjelman osarahoittama.

Dvd on maksuton. Tilaukset: shop(at)fng.fi (toimituskulut veloitetaan) tai Museovirasto, Kehittämisyksikkö, PL 913, 00101 Helsinki (kirjeeseen merkintä "Open Doors DVD") Subscriptions from outside Finland to tapani.sainio(at)nba.fi or to the postal address of the Finnish National Board of Antiquities.

Lisätietoja Kulttuuria kaikille -palvelusta Valtion taidemuseosta. Otamme myös mielellään vastaan palautetta.

Lisätietoa ACCU-hankkeesta osoitteesta www.accessculture.org

Kulttuuria kaikille -palvelu
Taidemuseoalan kehittämisyksikkö Kehys
Valtion taidemuseo
Kaivokatu 2
FIN-00100 Helsinki
info(at)kulttuuriakaikille.info
p. +358 (0)9 1733 6378
f. +358 (0)9 1733 6216
www.kulttuuriakaikille.info

Ei kommentteja: