maanantai 28. elokuuta 2006

Hitaasti mutta kuitenkin

Meillä oli siis se kuv.tulkkikoulutus menossa jo vuosi sitten. Valmistuttiin yli puoli vuotta sitten. Sen jälkeen mun verenkierto on ollut hyytyä tuhannen kertaa prosessissa, jossa yritetään kokousten avulla edistää niitä kuvioita, joissa tieto tulkeista saatasiin leviämään ja työskentelymahdollisuuksia auki. "Sosiaalinen tilaus on olemassa mutta tilaajat, toimittajat ja työntekijät eivät kohtaa" eli kaikki haluaa että k.tulkkeja on olemassa, mutta teatterit/tuotantoyhtiöt/museot/muut eivät tiedä että nyt niitä on, joten kukaan ei tilaa keikkaa eikä kukaan maksa palkkaa, vaikka joku haluaisi tehdä duuniakin. Tämän kanssa ollaan nyt pähkäilty harvakseltaan puolen vuoden ajan. Kokouksia oli kai kaksi viime keväänä, tänään kolmas.

(Olen ihan epätoivoinen työryhmätyön verkkaisuudesta noin ylipäätäänkin. Jätin jo sen EUn tukeman vammaisteatterihomman, joka osoittautui pelkiksi kokouksiksi niin kauan kuin siellä jaksoin roikkua. Että ei. Toimen ihminen oon.)

Ajan kuluminen on auttanut! Whee, jipii! Vihdoinkin, tänään, motivoiva kokous, jonka lopussa teki mieli taputtaa eikä ois ollut mikään kiire pois!!

Ensinnäkin, kaikilla tulkeilla alkaa olla nyt omia "mikropiirejä" eli heidän lähellään on mahdollisia kuvailutöiden tilaajia, joille voi syöttää tietoa siitä, että täällä ollaan ja kaverit kans, mitä saisi olla? Tämä on ehkä eniten itseäni ilahduttava juttu, koska nyt kun me KAIKKI aletaan saada tuntumaa erilaisiin rajapintoihin ja saadaan myös tehdä jotain, mihin meidät koulutettiin, niin helposti alkaa myös nähdä liitännäisasioita. Alkaa hahmottaa markkinointireittejä. Tajuaa ansojen lukuisuuden, testiryhmien tarpeellisuuden, tulkkien tarpeen laajuuden. Kuulee toisten kontakteista ja löydöistä. Näkee kysynnän kirjoa. Voi TEHDÄ juttuja!

Edelleenkään ei ole tietoa siitä, mistä palkkarahat tulkkien toiminnan lobbausta ja järjestelyä hoitelevan ihmisen palkkaamiseen. Nyt siinä on kai kolmen kuukauden puolipäiväisellä pestillä ihminen, mutta kun hänen osuutensa päättyy, sitten ollaan ihan vain keskenään. JOTEN helvetin hyvään aikaan alkaa nyt hahmottua tämä, että osataan tässä itekin nää markkinoinnit ja muut, jos ei kerta ketään rahoittajaa kiinnosta näkkärien asiat tästä kohtaa.

Ei kommentteja: